Over Living Sculptures

Opgericht in 1998 is Living Sculptures al 20 jaar hét Living Statue bureau van Europa, dat Levende Standbeelden en – Sculpturen vervaardigt en verhuurt. Ruim 100 acts, van realistische figuren tot meer tot de verbeelding sprekende beelden, die in een stille, intieme performance een boeiend verhaal vertellen. Living Sculptures kenmerkt zich door beelden met veel gevoel voor esthetiek vorm te geven. Bezieling in de beelden leggen, qua ontwerp én performance, vormt het karakter van het bedrijf. Klassiek, sprookjesachtig, kinky of abstract; zowel ambachtelijk als inhoudelijk vormen zij een indrukwekkend beeld en een bijzondere ervaring die het publiek lang bij blijft. Voor het aankleden van een evenement kun je een living statue of meerdere levende beelden van Living Sculptures inhuren of laten maken. Er wordt gewerkt met zeer ervaren performers die al improviserend het contact met het verbaasde publiek aangaan. Living Sculptures streeft ernaar de beelden zo 'echt' mogelijk te maken. Ze hebben vaak een doorleefd karakter: verweerd, verroest, vervuild, afgebladderd… Natuurgetrouwe, bezielde beelden.

Beweging

Naast het stilstaan wordt er ook bewogen; de acteur gaat zo de interactie met het publiek aan. We brengen in vervoering, er wordt gelachen, gehuild en we nemen het publiek mee in een verhaal. Laat je verrassen door het contrast tussen de levenloze uitstraling van de standbeelden en het verrassende, intieme en soms zelfs liefdevolle contact wat er kan ontstaan tussen het beeld en het publiek. Zowel kinderen als volwassenen worden meegenomen. Dit contact met het publiek staat centraal: voyeurisme in close-up, neergezet om te verwonderen en te bewonderen.

Over Eveline Beuman

De acts worden ontworpen, gecast en gecreëerd door Eveline Beuman, oprichtster en manager van het theaterbureau. Voordat zij haar bedrijf startte was zij werkzaam in het basisonderwijs, de horeca, een bloemenstalletje en de tweedehandsbusiness. PABO, TEHATEX, en SPH zijn haar opleidingen geweest met een basisonderwijsbevoegdheid tot gevolg. Op 21 juli 1994 trad zij voor het eerst op als levend standbeeld, wat onverwacht de voldoening gaf die zij elders niet vond. Het inspirerende contact met het publiek, het oefenen in lichaamsbeheersing en de creatieve mogelijkheden waren de motivators om het uit te bouwen.

Met veel inzet (zoals materiaalonderzoek, een netwerk opbouwen, zo veel mogelijk optreden en kostuums maken) groeide er onder haar handen een living statue bedrijf met atelier aan huis, het eerste van Europa. Het vergde moed en overtuiging om vanuit het niets met ‘het standbeelden’ brood te gaan verdienen op een bedrijfsmatige manier. Ze ontwikkelde zich tot vakvrouw, en wordt gezien als pionier in dit vak.

Inmiddels wordt er samengewerkt met tientallen artiesten, al dan niet door Eveline opgeleid, die het stilstaan en performen beheersen. Binnen de ‘statue wereld’ heeft Eveline veel mensen geïnspireerd en ondersteund. Zij was vanaf het begin nauw betrokken bij het World Living Statues, onder andere enkele jaren als artistiek adviseur en jurylid. Lees hier het interview met Eveline ter ere van 25 jaar Living Sculptures.

Eveline op LinkedIn. Interview Vice met Eveline Beuman.

Over Eveline Beuman Living Sculptures
Living Sculptures internationaal

Internationaal

Living Sculptures brengt een performance in intieme stilte. Deze woordeloze interactie overstijgt alle landsgrenzen en taalbarrières. Daarom zijn de levende beelden bij uitstek geschikt voor een internationaal publiek. En wij reizen graag! Onze reputatie reikt inmiddels verder dan de Nederlandse grens: we gaan de hele wereld over… China, Duitsland, Qatar, Roemenië, Portugal, Frankrijk, België, Thailand, Sint Maarten.

Opdrachtgevers