Info boekingen

Beelden kiezen

Onder Levende Standbeelden kunt u als klant een voorkeur laten ontstaan voor één of meerdere beelden. Niet alle combinaties zijn mogelijk omdat enkele beelden elkaar ‘overlappen’ qua kostuum.

Als u hierover vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord. Handig is het als u alvast een datum kunt noemen en u uw (bedrijfs-) gegevens erbij vermeldt. Ook de aard van het evenement, thema en doelgroep graag benoemen (indien bekend) om goed mee te kunnen denken wat geschikt zou zijn.

De prijslijst wordt u via e-mail toegezonden.

Tijdsduur

De prijzen die in de prijslijst genoemd worden gaan uit van een dagdeel van 4 uur. Binnen deze 4 uur wordt tenminste 3 x 40 minuten opgetreden. Meestal wordt het wat langer, maar dit hangt helemaal af van de rol, het publiek en de omstandigheden ter plekke. Bij een boeking van 5 uur houden we 4 sets van 35 minuten aan.

Voor een langer of korter optreden vindt u op blad 3 een lijstje met prijsaanpassingen. Uiteraard zijn de speeltijden flexibel en kunnen deze aangepast worden aan het verloop van het evenement. Uitzonderingen hierop zijn de ‘Zandact’: zij spelen 1 x 75 minuten en TERRA: 3 x 30 minuten.

Kleedruimte

Voor een optreden heeft een standbeeld een kleedruimte nodig. Deze dient voorzien te zijn van een tafel(s) en een passend aantal stoelen. Dit vermelden we er altijd op het kontrakt bij.

De schmink moet uitgestald kunnen worden op tafel (ongeveer 1 ‘placemat-afmeting’ per beeld) en in de ruimte moet voldoende plek zijn om om te kleden.
De kostuums zijn meestal nogal ‘veel’ in de ruimte en het wordt met alle spullen die meegebracht worden snel vol. Spiegels worden bij de schmink –per beeld meegebracht.

Prettig is het als deze ruimte, waar liefst ook gepauzeerd wordt in verband met bijschminken, niet te ver af ligt van het optreden. Spelers kunnen zich door hun kostuums vaak niet al te snel voortbewegen en dat is vaak ook erg vermoeiend vanwege de kostuumstijfheid.

Catering

Als het mogelijk is, is een eenvoudige catering zeer welkom: Koffie, thee en wat fris (liefst ook iets zonder suiker) en een (vega-) broodje.

Wanneer de reis of het optreden rond 18:00 uur valt, is het heel prettig als er ook iets warms voorhanden is. Door bijvoorbeeld tijdens het schminken een warme ‘vegahap’ te eten wordt de energie voor het optreden beduidend versterkt.

Na het optreden kan natuurlijk ook, hoewel het niet de bedoeling is dat de beelden met honger staan.
Mocht er niets mogelijk zijn, vermeldt u dit dan van te voren op het contract, dan kunnen wij hier van te voren rekening mee houden.

Afschminken

De schmink op de huid gaat na een paar uur irriteren. Veel standbeelden willen direct na een optreden zo snel mogelijk de boel er weer af wassen. Warm, stromend water is hierbij een ‘must’, alsmede een passende plek om dit te doen. Een openbare toilet is hier minder geschikt voor. Ze staan vaak half gekleed (iets met privacy) en het is een behoorlijk geklieder.

De wasruimte wordt altijd weer schoon opgeleverd, maar tijdens de wasbeurt kan deze eigenlijk nergens anders voor worden gebruikt. Zeep en handdoeken worden zelf meegebracht. Mocht er een douche aanwezig zijn, vermeldt u dit dan op het contract; hier geven veel artiesten de voorkeur aan na een (vaak intensief) optreden. Bij bodypaintbeelden is een (warme) douche een absolute voorwaarde.

Contract

Wanneer alle gegevens van een op stapel staand optreden bekend zijn ontvangt u (indien mogelijk) per e-mail een contract.

Hierop kunnen nog zaken worden ingevuld zoals parkeerplek, catering, douche, ‘calamiteiten-06-nummer’ en alles wat nog van belang is voor een soepel verloop van het optreden.

De standbeeld-artiest en zijn/haar begeleider krijgen alle nodige gegevens mee die ook op het contract vermeld zijn. De begeleider is het aanspreekpunt tijdens en voor het optreden. Mocht u niet tevreden zijn over iets, schroomt u dan om met de begeleider hierover in beraad te gaan.

Kleedkamerkiekjes

In de kleedkamer hebben we altijd veel lol, hier begint het transformatieproces. We zijn vaak enkele uren bezig met het schminken en aantrekken van de kostuums. Alles moet kloppen voordat het optreden begint. Het publiek ziet hier natuurlijk niets van, maar we geven je met deze foto’s een exclusief kijkje achter de schermen.

Korte documentaire “Verhuld in Stilte” 

Kijkje achter de schermen